Вграденато казанче - изборът за стил на вашата баня!
Да започнем с изборът на вградената структура за тоалетна чиния.Съвременната баня е немеслима без структури за вграждане, които допринасят за един

елегантен и изчистен вид на помещението.
Те са удобни и лесни за поддръжка и почистване.Независимо дали планирате цялостен ремонт или частичен, системите за вграждане гарантират бърз и безпроблемен монтаж.
Вградените казанчета могат да се монтират на стената или да се вкопаят в тухлен зид.
В комплекта на структурите се включва полипропиленово казанче, стоманена конструкция, механизъм, бутон, всички свързващи водопроводни и крепежни елементи.
Структурите за вграждане се фиксират към стената на определеното разстояние в зависимост от от тръбата на мръсния канал.
Като при всеки един монтаж, нивелирането е изключително важно за дълготрайното и безпроблемно функциониране на механизмите.
Крепежните елементи, включени в комплекта, позволяват и регулиране на разтостоянието на структурата от стената така, че да заема минимално място.
След това могат да се монтират и другите елементи за захранването на казанчето с вода.При повреда вътре в самото казанче се ремонтира като се махне бутона.
Свързването с водата задължително да стане с твърда връзка,гъвкава връзка не се препоръчва. Опасността от повреда е именно тук.
Системите на вграждане са два вида:
- за висяща тоалетна чиния: комплектът се състои от пластмасово казанче и метална стойка, към която се монтира чинията. Става за задно, странично или долно оттичане.
- за стояща тоалетна чиния: само казанче, което се вгражда в стената или се прави зид, където да бъде закрепено.
Важен момент е, че хубавите висящи тоалетни чинии са с по-висока цена и това оскъпява конструкцията като цяло.
Това обаче не важи за българските модели на Фаянс и Идеал Стандарт, цените им са нормални, външният вид - стандартен.
Казанчето е допълнително обвито със стиропор (срещу конденз) и е безшумно.
И още нещо - обърнете внимание на закрепването на пластмасовото казанче то е стандартно за повечето казанчета. Зависи дали бутонът позволява изпразване наполовина (3 литра) или изцяло (6 литра).
Бутонът също трябва е хубав, за да е надеждна системата като цяло. Има единични бутони, които позволяват спиране на водата чрез повторно натискане.Новите модели са с големи двойни бутони.
Размерът на конструкциите са различни,има няколко варианта,можете да проверите сами или да ви дадем идея какво ще бъде удачно за вашата баня.

 

Статии